Kort nieuws – vrijdag 15 februari 2019

Code geel luchtvervuiling in Bogotá

Er is code geel afgekondigd voor de luchtkwaliteit in Bogotá, in het zuiden van de hoofdstad is er sprake van code oranje. De stad neemt maatregelen door het nummerbordsysteem “Pico y Placa” ook in het weekend door te voeren. Het nummerbordsysteem zorgt er voor dat voertuigen met bepaalde nummerborden niet op bepaalde dagen in de stad mogen rijden. Door het systeem ook in het weekend in te voeren wil de stad de vervuiling in de lucht reduceren.

Politie neemt in Cartagena 1,2 ton cocaïne in beslag

De anti-narcoticapolitie heeft in de haven van Cartagena een lading van 1,2 cocaïne onderschept. De lading, die in een container werd gevonden, had via El Salvador als eindbestemming de Verenigde Staten. Volgens de politie was de lading afkomstig van de grootste criminele organisatie van Colombia, Clan del Golfo. Tot nu toe heeft de nationale politie dit jaar 15,7 ton cocaïne in beslag genomen.

Bob Jungles wint vierde etappe Tour Colombia 2.1

De Luxemburger Bob Jungels heeft de vierde etappe van de wielerronde Tour Colombia 2.1 gewonnen. Jungles bleef Mihkel Räim uit Estland enkele seconden voor. Zijn teamgenoot Julian Alaphilippe bij Deceuninck – Quick-Step werd derde. Door deze overwinning heeft Jungles de leiding overgenomen in het klassement. Colombiaan Rigoberto Urán staat derde in het algemeen klassement met 4 seconden achter de Luxemburger. Julian Alaphilippe staat tweede met 2 seconden achter Jungles.

Chocó opgeschrikt door aardbeving van 4,7

Een aardbeving heeft donderdagmiddag het departement Chocó om 16.09 uur getroffen. Volgens de autoriteiten zijn er tot dusver geen gemelde slachtoffers of materiële schade. Het epicentrum van de aardbeving lag in de gemeente Bagadó op een diepte van 30 kilometer. De aardbeving met kracht van 4,7 op de schaal van Richter werd in verschillende delen van Colombia gevoeld.