Kort nieuws: vrijdag 3 december

Koning Felipe van Spanje brengt bezoek aan Colombia

Koning Felipe van Spanje is donderdag aangekomen in Colombia voor een tweedaags bezoek. De Spaanse koning werd door president Iván Duque ontvangen in de stad Barranquilla. Na de welkomstceremonie spraken Felipe en Duque elkaar onder vier ogen en was er een lunch. Het is de vierde keer dat de twee een officiële ontmoeting met elkaar hebben. Vandaag was Felipe te gast op het tweejaarlijkse congres van de World Jurist Association, waar de meest vooraanstaande juristen ter wereld bijeenkomen.

Colombia ontvangt World Peace & Liberty Award

Koning Filips IV van Spanje overhandigde president Ivan Duque World Peace & Liberty Award tijdens de afsluiting van het Wereldcongres van juristen georganiseerd door de World Jurist Association (WJC), dat in Barranquilla werd gehouden. Met deze prijs benadrukt WJC het belang van de rechtsstaat in Colombia en op de wijze waarop het land een bolwerk van democratie in de regio is geweest. De World Peace & Liberty Award wordt sinds 1965 uitgereikt door de World Jurist Association en is een erkenning van opmerkelijke persoonlijkheden in de wereld voor hun rol bij de verdediging van de rechtsstaat in tegenstelling tot het gebruik van geweld. De voorzitter van de Vereniging van Wereldjuristen, Javier Cremades, heeft gezegd dat de World Peace Liberty Award voor het eerst niet aan een persoon, maar aan het Colombiaanse volk is toegekend. Deze onderscheiding is in het verleden toegekend aan bekende politieke figuren als Winston Churchill en Nelson Mandela.

Colombia neemt meer dan 300 spinnen en schorpioenen in beslag met eindbestemming Europa

Autoriteiten in Colombia hebben meer dan 300 spinnen, schorpioenen en kakkerlakken in beslag genomen die naar Europa werden gesmokkeld. De dieren werden aangetroffen in 210 plastic containers op de internationale luchthaven El Dorado van Bogotá. De spinachtigen werden illegaal vervoerd van de Colombiaanse hoofdstad naar Duitsland. In totaal werden 232 vogelspinnen, negen spinneneieren, 67 kakkerlakken en een schorpioen met zeven nakomelingen teruggevonden. De dieren werden in een koffer vervoerd door twee Duitse burgers, die beweerden dat zij de dieren voor academische doeleinden meenamen, maar niet de vereiste vergunningen bij zich hadden.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co