Kort nieuws: vrijdag 4 juni

Egan Bernal positief getest op Corona

Egan Bernal’s terugkeer naar Colombia na zijn Giro d’Italia overwinning is uitgesteld nadat hij positief testte op COVID-19. Bernal, die zondag de Ronde van Italië won, kondigde via een persbericht aan dat hij van plan was om zaterdag naar huis te gaan “om zijn titel met het land te delen”. In de aan de reis voorafgaande tests bleken hij en zijn partner Maria Fernanda echter COVID-19 positief te hebben. Volgens het persbericht ondervinden ze milde symptomen zonder complicaties. Bernal is van plan om na zijn herstel naar Colombia te gaan en van daaruit verder te trainen voor de Vuelta a España. Hij zei tijdens de Giro dat hij niet verwacht de Tour de France te rijden – die hij in 2019 won – en dat hij ook niet zeker wist of hij de Olympische Spelen zou rijden.

Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Colombia

Vrijdag werd in Colombia voor de derde opeenvolgende dag een nieuw dagrecord van coronabesmettingen geregistreerd. Het dagrecord van donderdag (27.000) werd vrijdag overtroffen met 28.624 nieuwe besmettingen, aldus het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid. Het dodental liep de afgelopen 24 uur op tot 545 en was nog nooit zo hoog geweest sinds de komst van het virus in het land. De besmettingen zijn opgelopen tot 3.488.046 en het dodental tot 90.353.

Colombia ontvangt 909.600 doses covid-19-vaccin van AstraZeneca

Colombia heeft donderdag 909.600 doses van het vaccin tegen COVID-19 ontvangen van het laboratorium AstraZeneca. De onderminister van Volksgezondheid en Dienstverlening, Luis Alexander Moscoso, zei dat deze nieuwe partij vaccins het land is binnengekomen dankzij het COVAX-mechanisme.

Bron :
Foto:caracol.com.co