Kort nieuws: woensdag 25 november

First lady van Colombia test positief op coronavirus

De presidentsvrouw van Colombia, María Juliana Ruiz, is positief getest op COVID-19, maar ondervindt geen klachten. “Op dit moment heeft zij geen klachten en volgt ze de isolatieprotocollen die zijn opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid” , zei een woordvoerder van het presidentieel huis. President Iván Duque van zijn kant “heeft in die test negatief geresulteerd”, voegde de woordvoerder aan toe.

Taxichauffeurs in Bogotá protesteren tegen illegale praktijken

taxichauffeurs hebben woensdag geprotesteerd in Bogotá tegen illegale platforms. “We protesteren omdat we tegen illegale platforms zijn, we kunnen niet concurreren met privévoertuigen en we zijn het niet eens met de legalisering van deze platforms vanwege de procedures die door het congres worden uitgevoerd”, zegt Jhon Jairo Martínez, een taxichauffeur die zich bij de protest heeft aangesloten.

Wielrenner Miguel Ángel López verruilt Astana voor Movistar

De Colombiaanse wielrenner Miguel Ángel López rijdt komend seizoen voor het Spaanse Movistar. López, dit jaar winnaar van een bergrit in de Tour de France, komt over van Astana. Met López haalt Movistar een van de beste klimmers van het peloton in huis. “Superman” López werd in 2018 derde in de Giro d’Italia én de Vuelta a España en eindigde in totaal al zes keer in de top tien van een grote ronde.

Avianca verkozen tot de beste luchtvaartmaatschappij van Colombia

Avianca werd tijdens de Kayak Travel Awards verkozen tot de beste luchtvaartmaatschappij van Colombia.  Elk jaar worden de beste luchtvaartmaatschappijen van het jaar onderscheiden met de Kayak Travel Awards, om deze onderscheiding te behalen worden de meningen van reizigers gevraagd op verschillende aspecten zoals eten, instappen in de vlucht, entertainment aan boord, de zorg, de bemanning en reiscomfort. Voor het derde achtereenvolgende jaar werd Avianca onderscheiden in deze prijzen.

Bron :
Foto:revistavanityfair.es