Kort nieuws: Zaterdag 22 mei

Bernal verstevigt positie in klassement Giro

Egan Bernal heeft in zaterdag een perfecte dag in de Giro d’Italia gereden. De rozetruidrager pakte in de loodzware veertiende etappe tijd op al zijn concurrenten. De Colombiaan leek het moeilijk te hebben, maar uiteindelijk wist Bernal zijn Britse concurrent Simon Yates toch nog te kraken. Zodoende pakte de Colombiaanse klimmer opnieuw tijd op zijn concurrenten. In de laatste paar honderd meter reed Bernal nog elf seconden weg bij Yates en heeft nu 1:33 voorsprong op de Brit in het algemeen klassement. Bernal eindigde zelf als vierde in de veertiende etappe.

Vicepresident Ramírez nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

Nadat minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum vorige week haar ontslag indiende vanwege de sociale en politieke onrust die Colombia doormaakt, heeft president Iván Duque ervoor gekozen vicepresident Marta Lucía Ramírez als haar opvolger te benoemen.

“Ik wil onze vicepresident van de Republiek, dokter Marta Lucía Ramírez de Rincón, benoemen tot de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Colombia. Zij is een vrouw met een grote carrière in de politiek en de particuliere sector,” aldus president Iván Duque in een verklaring.

Ramírez had presidentsaspiraties voor 2022, maar deze nieuwe benoeming zou in verschillende sectoren goed vallen, aangezien ze naast vicepresident ook minister van Handel en minister van Defensie is geweest.

Avianca hervat op 2 juli vluchten tussen Brazilië en Colombia

De Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Avianca heeft aangekondigd dat het, na toestemming van de Colombiaanse regering, vanaf 2 juli de vluchten op de routes São Paulo-Bogota-São Paulo en Rio de Janeiro-Bogota-Rio de Janeiro zal hervatten. Volgens de maatschappij kunnen passagiers die reeds over Avianca tickets beschikten hun vluchten omboeken.

Bron :
Foto:Avianca, Egan Bernal Instagram, vicepresidencia.gov.co