Kort nieuws: zaterdag 3 juli

Zes gemeenten in Antioquia hebben een 100% bezettingsgraad van IC-bedden

Tenminste twaalf ziekenhuizen in het departement Amtioquia hebben een noodtoestand afgekondigd. In deze ziekenhuizen is de bezettingsgraad van de intensivecarebedden 100%. Rionegro, La Ceja, Caucasia, Bello, Envigado en Itagüí melden een bezetting van 100 procent van de intensive care units (ICU) en hebben geen beschikbaarheid voor kritieke patiënten.

Voormalig burgemeester veroordeeld wegens financiering van paramilitaire groeperingen

Voormalig burgemeester van Bojayá, Manuel Joaquín Palacios Asprilla, is veroordeeld tot zeven en een half jaar gevangenisstraf wegens de financiering en ondersteuning van paramilitaire groeperingen in het departement Chocó. In de strafzaak tegen de voormalige burgemeester werden verklaringen gehoord van verscheidene voormalige paramilitaire commandanten die misdrijven pleegde in het departement Chocó en belast was met het “afspreken” van criminele allianties met politieke leiders in de regio.

Vaccinatie voor mensen ouder dan 40 jaar gestart

Colombia is vandaag begonnen met de planning voor vaccinatie tegen COVID-19 van de bevolking tussen 40 en 44 jaar. “Het vaccinatieprogramma wordt voortgezet om de bevolking boven de 50 jaar, die het meest kwetsbaar is voor het virus, te vaccineren en dat, zoals is gebleken in de groepen boven de 70 en 80 jaar, de eerste groepen die prioriteit hebben in het nationale vaccinatieplan tegen COVID-19”, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Bron :
Foto:caracol.com.co