Kort nieuws – zondag 8 juli 2018

Nieuwe president Iván Duque ontmoet Spaanse koning en Barak Obama

De nieuwe president Iván Duque heeft vrijdag de Spaanse koning ontmoet in het Zarzuela Paleis in Madrid. Iván Duque, die in augustus officieel president van Colombia wordt, bracht ook een bezoek aan een internationale top over innovatie, technologie en de circulaire economie. De opvolger van de huidige president Juan Manuel Santos had op de top ook een ontmoeting met Barak Obama. Eind juni bracht Duque ook al een bezoek aan Donald Trump.

Demonstraties in verschillende steden tegen de moorden op sociale leiders

Duizenden Colombianen gingen vrijdag de straat op om hun sociale leiders te steunen, van wie er honderden zijn vermoord sinds het vredesakkoord dat in 2016 werd ondertekend door de FARC en de Colombiaanse regering.

FRAC-dissident “Reinel” verantwoordelijk voor vasthouding Ecuadoraanse journalisten opgepakt

De persoon die de vermoorde Ecuadoraanse journalisten vasthield in het zuiden van Colombia is door de Colombiaanse autoriteiten opgepakt. Halverwege april heeft Het Oliver Sinisterra Front, een groep FARC-dissidenten onder leiding van Guacho, drie Ecuadoraanse journalisten ontvoerd en vermoord. Volgens de Colombiaanse autoriteiten is de opgepakte Reinel de vierde man in de organisatiestructuur van Guacho.

Tottenham and Everton geïnteresseerd in Yerry Mina

Nadat Yerry Mina en Davinson Sanchez op het WK hebben laten zien dat zij een ijzersterke verdediging zijn in het Colombiaanse elftal, kloppen voetbalclubs aan bij FC Barcelona om Mina op huurbasis te verkrijgen. De Colombiaanse verdediger kwam beging dit jaar bij FC Barcelona, maar maakte volgens de club nog niet voldoende indruk. Tottenham Hotspur ziet Mina graag aansluiten bij Davinson Sanchez als de perfecte verdediging van de Engelse club.