Leeds United sleept Colombiaans international Luis Sinisterra van Feyenoord binnen

Sinisterra tekent op Elland Road voor een vijfjarig contract, mede dankzij zijn opvallende vorm in Nederland, waar hij afgelopen seizoen 49 doelpunten maakte in 30 wedstrijden.

Feyenoord raakt aanvaller Luis Sinisterra voor een recordbedrag kwijt aan Premier League-club Leeds United. Sinisterra heeft het contract ondertekend en de Engelse club heeft de Colombiaan gepresenteerd. Hij wordt met een transfersom van 25 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen tot 30 miljoen euro, de duurste Feyenoorder aller tijden.

Sinisterra verlaat Feyenoord na vier seizoenen, waarin hij 113 officiële wedstrijden speelde en met 35 doelpunten en 29 assist bij 64 goals direct betrokken was. De 23-jarige vleugelspits was vorig seizoen vooral succesvol in de Europa Conference League. In 18 wedstrijden scoorde hij 11 keer, waardoor Feyenoord als tweede eindigde na het Roma van José Mourinho.

Hij begon zijn carrière in zijn geboorteland Colombia bij Once Caldas voordat hij als tiener naar Europa verhuisde.

Tegen de fans zei hij: “Ik ben heel blij om hier te zijn bij deze prachtige historische club, met prachtige fans. Ik heb veel dingen gehoord over het stadion en de sfeer.

“Ik denk dat een van mijn eigenschappen is om de fans blij te maken met mijn kwaliteit. Hopelijk kan ik dat hier op Elland Road doen.”

Sinisterra heeft al lof geoogst voor zijn prestaties in Europa en werd uitgeroepen tot talent van het jaar in de Conference League.

Bron :
Foto:Leeds United