Leger Colombia doodt kopstuk guerrillabeweging ELN

Het Colombiaanse leger heeft bij een bombardement een leider van de guerrillabeweging ELN gedood. De minister van Defensie, Carlos Holmes Trujillo, bevestigde donderdagmiddag dat het leger een gecoördineerde operatie heeft uitgevoerd op een kamp van het ELN, waarbij leider Mocho Tierra en drie van zijn mannen omkwamen.

De militaire inlichtingendienst heeft het kamp gelokaliseerd en de luchtmacht heeft een bombardement uitgevoerd op het ELN-kamp dat zich op de grens tussen de departementen Antoquia en het zuiden van Bolivar bevond.

Mocho Tierra werd beschouwd als een van de leiders van het ‘Darío Ramírez Castro’ front van het ELN. Op zijn hoofd stond een prijs van 150.000 euro. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op politiemensen en militairen en hield zich verder bezig met cocaïnehandel.

“Hij zat al meer dan 27 jaar in de guerrilla en had de leiding over drie fronten van het ELN,” zei de minister van Defensie, die er ook op wees dat “hij het hoofd was van het ‘Héroes de Taraza’ front, en momenteel verantwoordelijk was voor het verzamelen van financiën voor drugshandel en de illegale exploitatie van de mijnbouw.” Mocho Tierra was ook een van de breinen achter de kaping van het Avianca-vliegtuig in 1999 en de moord op een aantal leden van de openbare macht. Volgens de autoriteiten runde Mocho Tierrra enkele drugslijnen waarmee miljoenen werden verdiend.

Bron :
Foto:America_Vuela Twitter