Leger doodt acht FARC-dissidenten in Putumayo

Acht dissidenten van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) zijn om het leven gekomen tijdens gevechten met de Colombiaanse strijdkrachten in de buurt van de grens met Ecuador

Het Colombiaanse ministerie van Defensie heeft woensdag vermeld, dat het leger acht dissidente guerrillastrijders van de FARC heeft gedood en nog eens drie guerrillastrijders hebben gearresteerd in de buurt van de grens met Ecuador.

“De dissidenten stonden onder bevel van een voormalige rebellenleider van de FARC die het vredesakkoord met de regering van president Juan Manuel Santos voor 2016 verwierp”, zei het ministerie van Defensie.

De vermeende guerrillastrijders van het voormalige 7e Front van de FARC zijn in het zuiden van het departement Putumayo om het leven gekomen tijdens een militaire operatie waaraan zowel de luchtmacht als het nationale leger aan deelnamen.

Een van de slachtoffers was “Cachorro”, de tweede in bevel en de rechterhand van de voormalige rebellencommandant Rodrigo Cadete, die met zijn groep probeerde controle te krijgen over Zuid-Putumayo.

Volgens het ministerie van Defensie worden de dissidenten in het gebied beschuldigd van de moord op tientallen militairen en burgers voordat de FARC ontwapend werd. Cadete, die niet onder slachtoffers viel, is volgens het ministerie verantwoordelijk voor de drugshandel naar Venezuela en Brazilië.