Leger doodt ELN-leider Pirry in Bolívar

De Colombiaanse regering bevestigde woensdag de dood van Felipe Alcócer Alvarino, alias Pirry, een lid van de leiding van ELN, tijdens een militaire operatie die zaterdag werd uitgevoerd in een landelijk gebied van het departement Bolívar.

De Medusa-operatie werd uitgevoerd in Morales en twee andere mensen stierven daar, zes anderen werden gevangengenomen, waaronder Violeta Arango Ramírez, die naar verluidt in 2017 een bom installeerde in het Andes-winkelcentrum in Bogotá, waarbij drie doden en tien gewonden vielen.

Minister van Defensie Diego Molano zei in een persconferentie dat Pirry de belangrijkste leider was van het Darío Ramírez Castro Front, een onderdeel van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) dat criminele acties uitvoerde in Colombia.

Hij voegde eraan toe dat met de dood van de 51-jarige leider er een einde komt aan “36 jaar criminele geschiedenis”, aangezien de rebel verantwoordelijk was voor terroristische aanslagen, ontvoeringen van boeren, handelaren en ondernemers en aanslagen pleegde op de olie- en energie-infrastructuur van het land.

Molano meldde dat in bijna vier jaar offensief tegen ELN 2.247 leden van die guerrilla zijn gevangengenomen, 120 zijn gedood en nog eens 1.005 gedemobiliseerd, en het proces uitvoeren om terug te keren naar het normale leven.

Bron :
Foto:col_ejercito