Leger doodt leider FARC-dissidenten in Cauca

Een belangrijke leider van de FARC-dissidenten is omgekomen tijdens een militaire operatie maandagochtend, zei president Ivan Duque. Leider Johany Noscue, bekend als Mayimbu, werd gedood in een bergachtig gebied in de buurt van de gemeente Suarez in het departement Cauca, zei hij.

Johany Noscue was de leider van het ‘Jaime Martínez’ Front, nadat hij de vredesakkoorden tussen de FARC en de nationale regering had verworpen.

Destijds verklaarden de autoriteiten dat “Mayimbú” meer dan 110 gewapende mannen onder zich had die al zijn bevelen opvolgden.

Johany Noscue, van inheemse afkomst uit de gemeente Toribío (ten noorden van Cauca), opereerde voornamelijk in de Naya-sector, Cauca , waar hij streed tegen andere criminele organisaties voor de controle op drugssmokkelroutes.

De regering had een beloning van 256.000 dollar uitgeloofd voor informatie over Mayimbu’s verblijfplaats. “Deze operatie laat zien dat symbolen van het kwaad blijven vallen waar ze ook gevonden worden. Ze zullen geen schuilplaats hebben, ze zullen geen toevluchtsoord hebben,” zei Duque in een videotoespraak.

Bron :
Foto:Ejército Nacional de Colombia