Leider van misdaadsyndicaat la Oficina de Envigado opgepakt

De Colombiaanse politie heeft de belangrijkste leider van het misdaadsyndicaat la Oficina de Envigado gearresteerd. John James Pulgarín, ook bekend als ‘Servi’, werd in Envigado in het departement Antioquia opgepakt.

De minister van Defensie, Carlos Holmes Trujillo, bevestigde samen met de directeur van de nationale politie, generaal Óscar Atehortúa, de arrestatie van de leider van la Oficina de Envigado.

John James Pulgarín, bekend onder de aliassen Servi, Papichulo en el Yerno, werd opgepakt in een luxueus herenhuis in de gemeente Envigado liggend aan de stad Medellín. Bij de operatie “Radar” zijn in totaal 18 verdachten opgepakt, waaronder leiders en leden van vier criminele organisaties.

John James Pulgarín wordt door de autoriteiten beschuldigd van opdracht te hebben gegeven tot het smokkelen van cocaïne naar Midden-Amerika en de Verenigde Staten, en banden te hebben met de misdaadbende Clan del Golfo en de guerrillabeweging ELN.

De leider van la Oficina de Envigado word uitgeleverd aan de Verenigde Staten. “Dit is de eerste keer dat een leider van deze organisatie wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten voor drugshandelsmisdaden”, aldus minister van Defensie. De minister deelde tevens mee dat José Rubén Contreras, bekend als ‘Palomo’, de rechterhand van ‘Servi’, ook is opgepakt.

La Oficina de Envigado is een van de belangrijkste drugsbendes in Colombia die actief is in Medellín en omgeving. Het misdaadsyndicaat geldt als de opvolger van het Medellín-kartel van drugsbaron Pablo Escobar.

Bron :
Foto: Policía Nacional