Leraren in Bogotá in staking vanwege beloftes regering die niet nagekomen zijn

Ongeveer 33.000 leraren van openbare scholen in Bogota zijn donderdag gaan staken om te protesteren tegen de regering die zijn beloftes niet nakomt.

De vakbonden van de leraren verklaren dat het Ministerie van Onderwijs van Bogota niet heeft geantwoord op ongeveer dertig verzoeken die sinds 28 februari zijn ingediend.

Volgens de bonden omvat de lijst van afspraken onder andere de financiering voor een betere schoolinfrastructuur en betere gezondheidszorg voor de leraren. Volgens de vakbonden zijn er zijn geen garanties voor de bescherming van de leraren.

“Wij hebben sterk de overheid nodig om deze crisis op te lossen”, zegt de regionale vakbond van onderwijzers in Bogotá en voegt er aan toe dat het Ministerie van Onderwijs meer dan veertig dagen geleden een vergadering had met de leraren en nog steeds geen actie heeft ondernomen.

De Colombiaanse onderwijsvakbond (FECODE) kondigde haar steun aan de leraren in Bogota aan, zoals ze eerder ook al met andere vakbonden in Antioquia, Cordoba en La Guajira hebben gedaan.

 “Wij steunen sterk alle regionale stappen aangezien wij ons bewust zijn van de huidige problemen en keuren wij de staking daarom ook goed”, aldus FECODE.

Bron :
Foto:adebogota