Loting Copa América 2020: Colombia speelt eerste wedstrijd tegen Ecuador

De Zuid-Amerikaanse Voetbalbond CONMEBOL organiseerde dinsdag in het Convention Center in Cartagena de loting voor de Copa América 2020 in Argentina en Colombia 2020 .

De Colombiaanse nationale voetbalploeg, ingedeeld in groep B (Noordelijke Zone), zal zijn debuut maken op zaterdag 13 juni, wanneer het geconfronteerd wordt met Ecuador in het Nemesio Camacho El Campín Stadion in Bogota.

Later zal het team onder leiding van bondscoach Carlos Queiroz naar de stad Cali reizen om op woensdag 17 juni in het Pascual Guerrero stadion in botsing te komen met Venezuela.

Op de derde speeldag staat Colombia op zondag 21 juni in Atanasio de Girardot in Medellín tegenover Peru, terwijl ze op zaterdag 27 juni in Metropolitano Roberto Meléndez in Barranquilla tegen Brazilië zullen spelen.

Het nationale team zal de groepsfase op 1 juli afsluiten tegen Qatar in het Metropolitano Roberto Melédenz stadion in Barranquilla.

Dit is de Colombiaanse kalender voor de Copa América 2020 die gezamenlijk wordt georganiseerd door Argentinië en Colombia:

Colombia vs. Ecuador – 13 juni – El Campín de – Bogotá
Colombia vs. Venezuela – 17 juni – Pascual Guerrero – Cali – Pascual Guerrero – Cali
Colombia v. Peru – 21 juni – Atanasio Girardot – Medellín
Colombia vs. Brazilië – 27 juni – Metropolitano Roberto Melendez – Barranquilla
Colombia Vs, Catar – 1 juli – Metropolitano Roberto Melédenz – Barranquilla

Bron :
foto:conmebol