Luchtvaartmaatschappijen Avianca en GOL ondertekenen overeenkomst voor oprichting Abra Group

De belangrijkste aandeelhouders van de luchtvaartmaatschappij Avianca en de controlerende aandeelhouder van de Braziliaanse vliegtuigmaatschappij GOL hebben een historische overeenkomst getekend om een ​​toonaangevende luchtvaartgroep in Latijns-Amerika op te richten, onder de naam Abra. De maatschappijen zeiden woensdag dat zij onder het dak van een gemeenschappelijke holdingmaatschappij zullen samengaan.

De holding, Abra Group genaamd, zal gezamenlijk worden gecontroleerd door de belangrijkste aandeelhouders van Avianca en de meerderheidsaandeelhouder van Gol, zeiden ze, eraan toevoegend dat beide luchtvaartmaatschappijen onafhankelijk zouden blijven opereren en hun respectieve merken zouden behouden.

Ze zeiden dat andere financiële investeerders hadden toegezegd om tot 350 miljoen dollar te investeren in Abra Group bij het sluiten van de deal, die wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

De stap komt nadat Avianca afgelopen december een Chapter 11 faillissement reorganisatie afrondde en in april akkoord ging om te fuseren met Viva – een andere van Colombia’s belangrijkste commerciële luchtvaartmaatschappijen – en zou een ingrijpende regionale alliantie aangaan die de aandacht zou kunnen trekken van mededingingsautoriteiten.

Abra zal ook een niet-controlerend 100% economisch belang in de activiteiten van Viva in Colombia en Peru en een minderheidsbelang in Chili’s Sky Airline bezitten.

Abra zal een platform bieden dat de exploiterende luchtvaartmaatschappijen in staat zal stellen hun kosten verder te verlagen, op grotere schaal voordelen te realiseren, een ultramoderne vloot van vliegtuigen te blijven exploiteren en hun routes, diensten, productaanbod en klantenbindingsprogramma’s uit te breiden.

Samen zullen de luchtvaartmaatschappijen die deel zullen gaan uitmaken van de Abra Group in staat zijn hun klanten het breedste en meest complementaire routenetwerk aan te bieden met minimale overlappingen tussen de markten. Abra’s financiële kracht zal naar verluidt de deelnemende luchtvaartmaatschappijen stabiliteit en flexibiliteit op lange termijn bieden, en aldus aanzetten tot voortdurende en duurzame investeringen in innovatie en synergieën.

De Abra Group zal gezamenlijk worden gecontroleerd door de belangrijkste aandeelhouders van Avianca en de meerderheidsaandeelhouder van GOL, en zal worden geleid door een managementteam met uitgebreide luchtvaartervaring in de regio, “een lange staat van dienst op het gebied van ondernemerschap en een bewezen staat van dienst op het gebied van succes bij de groei en transformatie van luchtvaartmaatschappijen”.

Bron :
Foto:rcnradio.com