Manzana-Postobon krijgt wildcard Ronde van Spanje 2017

Het Colombiaanse Manzana-Postobon heeft een van de vier wildcards ontvangen voor de Ronde van Spanje. De procontinentale wielerploeg waar ook de Nederlandse wielrenner Jetse Bol in zit, kreeg het goede nieuws maandag te horen.

De organisatie van de Vuelta a España 2017 heeft maandag bekendgemaakt welke ProContinentale teams op basis van een wildcard mogen deelnemen aan de derde en laatste grote ronde van het seizoen. Wielerplgoegen Cofidis, Caja Rural-Seguros RGA, het nieuwe Aqua Blue Sport en de Colombiaanse ploeg Manzana Postobón zijn de gelukkigen.

“We zijn officieel uitgenodigd voor de Ronde van Spanje 2017. We gaan een grote verbintenis aan, omdat we hopen de geschiedenis van de Colombianen in de grote wedstrijden te herschrijven”, zei Luisa Fernanda Ríos, manager van de Colombiaanse ploeg.

Door het uitnodigen van de vier ploegen, komt het totaal – samen met de achttien WorldTour-formaties – op 22 teams. De 72ste Ronde van Spanje begint op 19 augustus met een ploegentijdrit in de Franse stad Nîmes.