Medellín is de eerste Smart Tourist Destination in Colombia

Medellín werd de eerste stad in Colombia en de tweede in Latijns-Amerika die lid werd van het Smart Tourist Destinations Network, een initiatief van het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme van Spanje en het bedrijf Segittur, een pionier op het gebied van innovatie voor de toeristische sector.

De aankondiging van Medellín als Smart Tourist Destination is het resultaat van een proces dat in de tweede helft van het jaar door de stad is uitgevoerd met internationale deskundigen om de status en de vooruitgang op het gebied van toegankelijkheid, bestuur, innovatie, technologie en duurzaamheid te analyseren.

Voor Segittur, een Spaans bedrijf, vertegenwoordigt deze verbintenis met Medellín grote kansen om de Colombiaanse stad een innovatieve, ultramoderne, inclusieve, duurzame en toegankelijke bestemming te worden.

Het Smart Tourist Destinations Network bestaat uit 150 bestemmingen, 31 instellingen en 48 bedrijven. Hiermee zal vooruitgang worden geboekt bij het herstel van de toeristische sector, die een van de meest getroffenen is door de pandemie en die 7 procent van het BBP van Medellín vertegenwoordigt.

Bron :
Foto:telemedellin.tv