Medellín organiseert ExpoSolar Colombia 2018

Medellín brengt het gebruik van hernieuwbare energie onder de aandacht door de beurs “ExpoSolar Colombia 2018” te organiseren. Een van de grootste beurzen in Zuid-Amerika op het gebied van groene energie.

Medellín organiseert voor de tweede keer ExpoSolar Colombia 2018 , een beurs die zich richt op zonnepanelen, zonnecollectoren, ledverlichting, stroomefficiëntie en elektrische mobiliteit. De beurs trekt verschillende bedrijven aan vanuit verschillende continenten met de nieuwste technieken op het gebied van hernieuwbare energie.

Colombia heeft veel potentie voor het gebruik van duurzame energie. In het noordoosten van Colombia, La Guajira, op de woestijnvlaktes is er volop zonne-energie en windenergie te benutten. Er zijn al een aantal windenergieprojecten in het departement La Guajira. Het zuidwesten, in het groene hart van Colombia, biedt Los Llanos en de Amazone kansen voor biomassa, terwijl het Andes gebergte een uitermate goede mogelijkheid biedt voor waterkrachten en geothermische energie. Colombia haalt haar duurzame energie voornamelijk uit waterkrachtcentrales. Zo’n 70% van de groene stroom wordt gegenereerd uit waterkracht door middel van stuwdammen. De rest komt voort uit biomassa, windenergie, zonne-energie en geothermische energie uit vulkanische gebieden.

ExpoSolar Colombia 2018 opent haar deuren op 31 mei tot en met 2 jun in “El Centro Internacional de Convenciones y Exposiciones Plaza Mayor” in Medellín. De officiële lancering  van de beurs zal op 12 april plaatsvinden in het Poblado Plaza hotel.