Medellín voor de tweede keer een weekend in quarantaine

Vandaag gaat Medellín voor de twee keer een weekend lang in een strenge quarantaine. De maatregel moet de besmetting van het coronavirus terugdringen en de bezetting van de intensive care units verkleinen.

De stad probeert de besmettingen te reduceren door de ‘accordeon’ strategie toe te passen, waarbij drie dagen de stad op slot gaat en vier dagen ruimte is voor economische activiteiten. Met het model wordt gezocht naar een evenwicht tussen het veilig open houden van de economie en de bescherming van het gezondheidsstelsel.

Deze maatregelen zijn onderdeel van de zogenoemde ‘Staat van Totale Zorg, die de burgemeester van Medellín, Daniel Quintero, heeft opgericht om de situatie in zijn stad aan te pakken.

Quintero had gezegd dat hij met de oprichting van de ‘Staat van Totale Zorg’ in de stad probeert te voorkomen dat de Intensive Care Units, die tot nu toe een bezetting van 86,9% rapporteerden, ineenstorten.

De strikte quarantaine in Medellín duurt tot en met 26 juli. De quarantaine in het centrum van de stad, die op 13 juli is ingegaan is nog steeds van kracht en zal duren tot 27 juli.

Bron :
Foto: JairoBernal.com