Meer dan 165.000 politieagenten en soldaten ingezet voor verkiezingen

Voor de gemeenteraads- en regionale verkiezingen op zondag worden meer dan 165.000 politieagenten en militairen ingezet om de veiligheid voor de verkiesbare kandidaten en kiezers te garanderen.

Het Ministerie van Defensie zei zaterdag dat in totaal 165.949 soldaten en politieagenten verantwoordelijk zullen zijn voor de veiligheid van de 36,6 miljoen Colombianen die in aanmerking komen om te stemmen.

Onder hen zijn meer dan 60.000 soldaten die als hoofddoel hebben ervoor te zorgen dat geen enkele criminele groep van plan is om de verkiezingen aan te tasten, aldus het ministerie van Defensie. Daarnaast worden 48 vliegtuigen ingezet, waaronder helikopters en bewakingsvliegtuigen van het leger.

Volgens de verkiezingswaarnemingsmissie (Misión de Observación Electoral – MOE) zijn bij deze campagne drie burgemeesterskandidaten en vier raadslidkandidaten vermoord. Een burgemeesterskandidaat in het departement Chocó is ontvoerd en er zijn op twaalf kandidaten aanslagen gepleegd. Er waren nog eens 88 kandidaten die met de dood werden bedreigd.

De 165.949 soldaten en politieagenten gaan zondag de veiligheid garanderen over 107.305 stemkastjes in de 32 departementen van Colombia.

Bron :
Foto:publimetro