Meer dan 300.000 Venezolanen krijgen een nieuwe verblijfsvergunning

De directeur van Migratie Colombia, Christian Krüger, bevestigde dat vanaf donderdag 27 december meer dan 300.000 Venezolanen, die legaal Colombia zijn binnengekomen, kunnen profiteren van een nieuwe speciale verblijfsvergunning.

Volgens Krüger zijn dit Venezolaanse burgers die het Colombiaanse grondgebied tot 17 december zijn binnengekomen via een immigratiecontrolepost met afgestempeld paspoort.

Deze Venezolanen zijn momenteel in het land, omdat ze nog steeds binnen de wettelijke (aflopende) termijnen bevinden of omdat hun tijd van permanentie is verstreken, maar toch besloten hebben om in Colombia te blijven.

“Het is een maatregel die niet alleen tot doel heeft om de Venezolaanse bevolking de hand te schudden, maar ook om hen te integreren in het actieve leven van ons land,” aldus Krüger.

Deze nieuwe verblijfsvergunning zal deze burgers toegang geven tot overheidsdiensten zoals werk, gezondheidszorg, onderwijs en toegang tot werkgelegenheid.

De nieuwe speciale verblijfsvergunning wordt verleend met een geldigheidsduur van 90 dagen, verlengbaar tot maximaal 2 jaar.