Meer dan drie miljoen buitenlandse toeristen bezochten Colombia in 2018

Volgens cijfers van Migratie Colombia zijn tot november 2018 2.961.763 buitenlandse toeristen het land binnengekomen. Dit overtreft de cijfers van 2017 en voor het eerst is de 3 miljoen buitenlandse bezoekers bereikt, rekening houdend met het resultaat in december.

Juli en augustus waren de maanden met de hoogste instroom van toeristen en met 1.617.998 was Bogotá de stad van het land dat meer bezoekers ontving. Na de hoofdstad ontvingen Cartagena, Ipiales, Medellín, Barranquilla en San Andrés de meeste toeristen. Ook Maicao, Pasto en Bucaramanga is geliefd onder de buitenlandse toeristen.

Amerikaanse burgers bezochten Colombia het meest voor recreatie en vrije tijd, zo’n 453.926. Een trend die blijft groeien en volgens het meest recente onderzoek van Pricewaterhousecoppers is Colombia de nummer acht meest aantrekkelijke bestemming om in 2019 te bezoeken voor Amerikaanse toeristen.

In deze cijfers moet wel rekening worden gehouden met de toename van Venezolanen. Vanaf november registreerde Migratie Colombia de intrede van 1.164.758 burgers uit Venezuela, voornamelijk vrouwen en mannen tussen 18 en 29 jaar. Zij hebben gekozen voor Colombia vanwege de financiële crisis in hun land.