Meest luxueuze cruiseschip meert aan in Cartagena

Het luxueuze cruiseschip ‘Seven Seas Explorer’ is vrijdag aangemeerd in de koloniale havenstad Cartagena. De Seven Seas Explorer is het vierde schip van Regent Seven Seas en een van de meest luxueuze schepen ooit gebouwd.

Om 10 uur ’s ochtends meerde het gigantische cruiseschip aan in de haven van Cartagena. De passagiers konden acht uur lang genieten van de romantische havenstad van Colombia.

Van 15 tot 30 januari vaart het schip van Los Angeles naar Mexico en via het Panamakanaal naar Colombia met als eindbestemming Miami. De Seven Seas Explorer had Cartagena als enige stad van Zuid-Amerika in zijn route. Na de stop in de Zuid-Amerikaanse stad vervolgde het luxueuze cruiseschip zijn tocht naar Miami.

Het 223 meter lange schip, met een investering van zowat 450 miljoen dollar, weegt 54.000 ton en biedt plek aan 738 passagiers in 369 hutten. Het heeft 6 open seating restaurants, een twee verdiepen hoge theaterzaal, drie boetieks en een Canyon Ranch SpaClub. Bovendien is het een “groen schip”, want er wordt gebruik gemaakt van de meest duurzame materialen, recente technologische ontwikkelingen én milieuvriendelijke motoren.