Miguel Ángel López wint achttiende etappe van de Vuelta

Miguel Ángel López heeft de achttiende etappe van de Vuelta op zijn naam geschreven. De Colombiaan kwam als eerste boven op een loodzware slotklim. Primoz Roglic kwam als tweede boven en verstevigde zijn leiderspositie.

In de achttiende etappe over 162,6 kilometer van Salas naar de Altu d’El Gamoniteiru moest er flink geklommen worden. Na twee beklimmingen van de eerste categorie en een van de tweede categorie lag de finish op een col van de buitencategorie.

De 27-jarige López sprong met 4 kilometer voor de boeg weg uit de favorietengroep en kwam solo over de finish. Hij bleef Roglic veertien seconden voor. Enric Mas eindigde op twintig tellen als derde, vlak voor Egan Bernal.

Bovenop de Altu d’El Gamoniteiru, een zeer steil geitenpad met stukken van wel zeventien procent, was het zo mistig dat de winnaar nauwelijks te zien was. Dat het López wel moest zijn, was duidelijk omdat de demarrage van de Colombiaan een paar kilometer eerder wél in beeld was. Veertien seconden later kwam er een rood stipje over de finish – de leiderstrui van Roglic – gevolgd door wederom een blauw shirt, dat van Movistar-renner Enric Mas, de nummer twee van het klassement.

De Colombiaan boekte zijn derde Vuelta-ritzege. Hij pakte al eerder twee in 2017. De Movistar-renner bezorgde zijn ploeg bovendien de eerste overwinning in een grote ronde van dit jaar.

In het algemeen klassement heeft Roglic nu 2,5 minuten voorsprong op nummer twee Mas. López bezet op een kleine drie minuten de derde plaats en Bernal klimt met bijna vijf minuten achterstand naar de vijfde plaats.

Bron :
FOTO:elespectador.com