Miguel Ángel López wint koninginnenrit in Tour de France

Tourdebutant Miguel Ángel Lopez heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. Door de winst op de koninginnenrit klimt de Colombiaan op naar de derde plaats in het algemeen klassement.

De zeventiende etappe tussen Grenoble en Mérobel was 170 kilometer lang en de laatste 21 kilometer ging het bergop, naar de top van de Loze. Miguel Ángel López maakte op 3,5 kilometer van de finish de eerste serieuze versnelling bij de favorieten.

Doordat Roglic een gat liet vallen reden Sepp Kuss en Miguel Ángel Lopez de laatste kilometers voorop. De Colombiaan liet Kuss achter, waarna Roglic met Pogacar aansloten bij Kuss. Het tweetal van Jumbo-Visma pakte enkele meters op Pogacar. Roglic versnelde en probeerde naar Lopez te rijden, maar die hield stand en won. Roglic werd tweede en pakt zeventien seconden extra op Pogacar. In de stand heeft Roglic nu een voorsprong van 57 seconden op zijn landgenoot. “Superman” Lopez is nu derde op 1’26’’.

Miguel Ángel Lopez pakt zijn eerste Tour de France etappe. De Colombiaan heeft in de Giro en de Vuelta al bewezen een goed klassement te kunnen rijden. In 2018 eindigde hij zowel in de Ronde van Italië als de Ronde van Spanje op het podium, hij werd in beide grote rondes derde.

Bron :
Foto:HINCAPIEDATOS Twitter