Mike Pompeo kondigt aan dat hij Colombia zal bezoeken

Afgelopen dinsdag maakten de Verenigde Staten bekend dat minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, Colombia, Guyana, Brazilië en Suriname zal bezoeken tijdens een tour die zal plaatsvinden op 17, 18, 19 en 20 september.

Pompeo zei dinsdg op Twitter: “Ik ben blij Suriname, Guyana, Brazilië, Colombia en Texas te bezoeken om te vieren en te vechten voor democratie op het westelijk halfrond. Ik kijk uit naar het versterken van regionale partnerschappen die het Amerikaanse volk ten goede zullen komen.”

“Deze reis zal de inzet van de Verenigde Staten om de democratie te verdedigen, Covid-19 te bestrijden en tegelijkertijd onze economieën tijdens de pandemie nieuw leven in te blazen en de veiligheid tegen regionale dreigingen te versterken, onderstrepen”, aldus een verklaring.

Het persbericht vermeldt ook dat Pompeo naar Bogotá zal reizen, waar hij president Iván Duque zal ontmoeten. Tijdens de bijeenkomst “zal het solide partnerschap dat beide landen delen, onder meer de controle op COVID-19, wederzijdse promotie en het aanpakken van bedreigingen van de regionale veiligheid door drugshandelaren, terroristische groeperingen en het onwettige regime van Maduro worden besproken’, voegt het ministerie van Buitenlandse Zaken eraan toe.

Bron :
Foto:StateDept Twitter