Militaire operaties opgeschroefd in Nariño na aanslag op politieagenten

Militaire operaties in het departement Nariño worden opgeschroefd om de veiligheid in Nariño te herstellen na de confrontatie tussen leden van de politie en leden van dissidenten van de FARC in de omgeving Brisas, in de gemeente Tumaco, waarbij 14 politieagenten gewond raakten.

Vanuit de stad Barranquilla heeft de minister van Defensie de aanslag op de politieagenten, die hij krankzinnig noemde, verworpen. Bij een hinderlaag raakten 14 politieagenten gewond, nadat zij met langeafstandswapens waren aangevallen.

“Het is de drugshandel die zij in Nariño bedrijven en hun confrontaties die leiden tot aantasting van de integriteit van onze politiemensen”, zei de ambtenaar, die eraan toevoegde dat de regering zich blijft inspannen om de veiligheid van de Colombianen te garanderen, aangezien deze confrontaties tot gedwongen verplaatsingen leiden.

“Wij betreuren het dat ons geüniformeerd personeel gewond is geraakt en wij handhaven de operaties daar om Nariño terug te krijgen. Onze troepen zijn in het gebied gestationeerd om de veiligheid van de burgers te garanderen, aangezien deze botsingen tot ernstige gedwongen verplaatsingen hebben geleid,” voegde hij eraan toe.

Molano bevestigde dat een onderzoek wordt ingesteld om de identiteit op te helderen van degenen die verantwoordelijk zijn voor de hinderlaag tegen de politie, zodat zij kunnen worden opgepakt en vervolgd.

“We gaan al diegenen die onze politiemensen hebben getroffen, oppakken, zodat ze voor het gerecht kunnen worden gebracht. Wij hebben de aanwezigheid van troepen in het gebied versterkt om het hoofd te kunnen bieden aan deze organisaties die deze geschillen over drugshandelnetwerken veroorzaken”, besloot de minister.

Bron :
Foto:elnuevosiglo.com.co