Minister van Binnenlandse Zaken ongedeerd na noodlanding

De Colombiaanse minister van Binnenlandse Zaken en negen anderen die hem vergezelden waren ongedeerd toen hun vliegtuig een noodlanding moest maken op de internationale luchthaven El Dorado van Bogota.

“Dank God dat we allemaal oké zijn na het ongeval in El Dorado. Niemand raakte gewond. Dank aan de bemanning, het Korps Landelijke Politiediensten en het luchthavenpersoneel,” berichtte de minister van Binnenlandse Zaken, Juan Fernando Cristo, op zijn Twitter-account.

juan_fernando_cristo_nieuws_colombia

Het incident vond vrijdagavond plaats toen het vliegtuig, een anti-narcotica politievliegtuig, wilde landen op de internationale luchthaven El Dorado. Na een normale vlucht werkte het landingsgestel niet, waardoor het vliegtuig tweemaal op de startbaan stuiterde.

De minister en de andere leden van zijn delegatie waren terug van een top van gouverneurs in Pereira, de hoofdstad van het departement Risaralda.

Op dit moment hebben de autoriteiten een onderzoek ingesteld om achter te komen waarom het landingsgestel niet functioneerde.