Minister Blok brengt bezoek aan Colombia

De kersverse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, brengt morgen een bezoek aan Colombia om onder andere te spreken over de bilaterale relatie met Colombia.

De minister vloog maandag naar naar de Caribische delen van het Koninkrijk. Daar bezocht hij de landen Sint Maarten, Aruba en Curaçao. Op de agenda stond onder andere de zorgelijke ontwikkelingen in buurland Venezuela. In Venezuela is er sprake van een instabiele situatie waarvan als gevolg veel mensen naar buurlanden vertrekken waaronder de Caribische delen van het Koninkrijk en Colombia.

Op 5 april reist minister Blok door naar Colombia. Hij zal daar onder andere een ontmoeting hebben met zijn Colombiaanse collega Maria Angela Holguin (minister van Buitenlandse Zaken). Met haar zal hij spreken over de bilaterale relatie met Colombia, het vredesproces en de Nederlandse bijdrage daaraan. Tevens zal worden gesproken over de situatie in Venezuela en de vluchtelingenstroom in Colombia. Vervolgens reist de minister naar een van de re-integratie zones van de FARC in het noorden van het land om met eigen ogen te zien hoe de afspraken van het vredesakkoord worden uitgevoerd.

Bron :
rijksoverheid.nl