Minister van Volksgezondheid benadrukt: ‘Geen verplichte coronatest bij aankomst Colombia’

Minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz benadrukte nogmaals dat mensen die naar Colombia reizen niet verplicht zijn om een negatieve coronatest te tonen bij aankomst.

Afgelopen donderdag bekrachtigde rechter Giovanni Legro zijn besluit dat het land een negatieve PCR-test moet eisen voor reizigers die aankomen op internationale vluchten, evenals een 14-daagse quarantaine na de reis vanwege de pandemie van het coronavirus.

Voor de minister van Volksgezondheid druist het rechterlijk bevel in tegen alle bewijzen, aanbevelingen en epidemiologische suggesties van de Pan American Health Organization en zal het de toegang van vele mensen naar het land in december beïnvloeden.

“Voor de mensen die naar Colombia reizen, willen we ze vertellen dat zolang deze hele juridisch proces nog loopt, ze naar Colombia kunnen blijven komen zonder de PCR-test te doen en zonder dat ze 14 dagen in quarantaine moeten”, legt de minister uit. De minister lichtte ook toe: ” Zolang het ministerie van Volksgezondheid het niet wijzigt, kunnen mensen zonder problemen reizen. Er zijn landen waar deze coronatests niet worden gevraagd. Er zijn PCR-tests die niet aan ons protocol voldoen, dus we weten niet of het goed is of niet. Zolang het ministerie de maatregel niet verandert, blijft alles hetzelfde”, concludeerde hij.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co