Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor extra ziektes naast COVID-19

Het ministerie van Volksgezondheid meldde zaterdag 21 november dat het aantal gevallen van coronavirus in Colombia is gestegen tot  1.240.493. Van dat aantal zijn er 57.654 actief besmet.

Uit het rapport van het ministerie blijkt dat er in 24 uur tijd 7.049 nieuwe gevallen van coronabesmettingen zijn bijgekomen en 175 mensen zijn overleden aan COVID-19. Het totale aantal sterfgevallen door covid-19 steeg tot 35.104, terwijl 1.144.923 mensen zijn hersteld van het virus.

Bogotá is met 356.618 gevallen de stad met de meeste positieve gevallen. Het wordt gevolgd door de departementen Antioquia en Valle del Cauca.

Naast het doorgaan met de zorg om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, waarschuwde het ministerie van Volksgezondheid ook voor de toename van ziekten die verband houden met de zware regenval zoals dengue, chikungunya, zika, malaria en luchtweginfecties.

“Door de toename van regenval de afgelopen maanden zullen gevallen van dengue, chikungunya en zika toenemen als gevolg van de ophoping van regenwater. De ophoping van water is in het voordeel van de ziekteverwerkers”, waarschuwde staatssecretaris van Volksgezondheid, Jairo Hernández.

“Het winterseizoen zou zich kunnen uitstrekken tot het eerste kwartaal van 2021, dus is het ook mogelijk dat deze ziektes, veroorzaakt door muggen, toenemen in samenhang met de covid-19-pandemie.  De bevolking wordt aangespoord om preventiemaatregelen te handhaven en uit te breiden bij zelf hygiëne, voedselverwerking en -conservering, het beheer van rioolafval en het gebruik van waterbronnen”, aldus Hernández.

Bron :
coronaviruscolombia.gov.co