Minstens 1,5 miljoen gevluchte Venezolanen wonen in Colombia

Het hoofd van Migratie Colombia, Christian Krüger Sarmiento, meldde donderdag dat er minstens 1,5 miljoen Venezolanen in Colombia wonen. De meeste Venezolanen wonen in de hoofdstad.

Krüger maakte bekend dat Bogota de stad is met de meeste opvang van migranten uit Venezuela. De hoofdstad vangt de meeste Venezolanen (357.000) op, gevolgd door andere grote steden zoals Cúcuta, Barranquilla, Medellín en Cali.

Volgens Migratie Colombia hebben minstens 4,3 miljoen Venezolaanse burgers de speciale grensmobiliteitspas wat wordt beschouwd als pendelmigratie.

Opvallend is dat vanuit immigratiecontrolepost Rumichaca in het zuidelijke departement Nariño minstens 455.000 Venezolanen naar het zuiden van het continent zijn vertrokken.

Tot slot deelde het hoofd van de Colombiaanse migratieautoriteit mee dat in 2019 meer dan 4000 Venezolaanse burgers zijn gesanctioneerd, waarvan er bijna 1.500 weer terug naar Venezuela zijn gestuurd.

Volgens de Verenigde Naties hebben sinds 2014 meer dan 4 miljoen mensen Venezuela verlaten en naar verwachting zullen dat er eind dit jaar meer dan 5 miljoen zijn.

Bron :
Foto:caracol