Minstens drie politieagenten omgekomen bij helikoptercrash

Een helikopter van de Colombiaanse Nationale Politie is deze zaterdag neergestort in het departement Cundinamarca waarbij minstens drie politieagenten omkwamen en vier gewond raakten.

Volgens de Nationale Politie verloor de piloot de controle over het stuur stortte neer in de buurt van de gemeente Subachoque, Cundinamarca. Twee agenten kwamen om bij het ongeluk en een ander agent stierf later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie zei ook dat vier andere agenten naar ziekenhuizen werden gebracht waar ze worden behandeld voor verschillende verwondingen.

De departementale autoriteiten deelden mee dat reddingsdiensten en de politie van Cundinamarca naar het dorp La Yeguera waar het ongeval zich heeft voorgedaan, zijn gekomen om de noodsituatie te verhelpen. Het ongeluk werd zaterdag rond 13.25 uur gemeld.

“De Nationale Politie betreurt de dood van onze collega’s ten zeerste en betuigt haar medeleven aan hun families,” zo werd in een verklaring uiteengezet. Ook president Iván Duque stuurde op zijn Twitter-account een boodschap van solidariteit en medeleven aan de families van de slachtoffers.