Minstens twaalf doden na aanvaring twee boten in Tumaco

Bij een aanvaring van twee boten bij Tumaco, Nariño, zijn ten minste twaalf mensen om het leven gekomen.  Dat hebben de lokale autoriteiten zondag gemeld.

“We hebben vernomen dat twee boten zijn gekapseisd en dat 35 mensen gered zijn. Tien volwassenen en drie kinderen zijn momenteel nog in ziekenhuizen”, vertelde admiraal José David Espitia van de Nationale Marine aan de pers.

“Twaalf mensen zijn om het leven gekomen, onder wie zeven kinderen van drie tot zestien jaar”, zei de burgemeester van Tumaco, María Emilsen Angulo. “Het is erg waarschijnlijk dat we nog levenloze lichamen zullen aantreffen.”

“Op dit moment zijn hulpdiensten van de kustwacht van Tumaco, met de steun van een luchtmachthelikopter aan het zoeken naar mogelijke meer vermiste personen”, zei Espitia.

Het ongeval vond plaats op zaterdagmiddag, toen de boten tussen Tumaco en de stad San José del Guayabo, in het departement Nariño, voeren. Details over hoe het schipbreuk plaatsvond en de identiteit van de slachtoffers worden onderzocht.

Bron :
Foto:rcnradio.com