Dé modebeurs van Latijns-Amerika ‘Colombiamoda 2017’ van start

Vandaag opent Medellín de deuren voor Colombiamoda 2017, een modebeurs dat beschouwd wordt als de belangrijkste beurs in Latijns-Amerika voor de textiel- en kleidingsector.

Een keer per jaar richt de Latijns-Amerikaanse textiel- en kledingsector zich op Medellín, de textielstad van Colombia is dan het middelpunt van de laatste mode en de nieuwste technieken.

Colombiamoda is het belangrijkste commerciële platform van Colombia dat de meest complete vraag en aanbod samenbrengt in de wereld van mode. De modebeurs in Medellín behandelt drie belangrijke onderwerpen: modeshows, commercie en kennis & techniek.

De 28e editie van Colombiamoda wordt gehouden in Plaza Mayor met zo’n 7.500 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. De nieuwste kostuums van ongeveer 620 merken worden gedurende drie dagen gepresenteerd.

De modebeurs zal geopend worden door president Santos en wordt hij vergezeld door zijn economisch team met minister van Handel, María Claudia Lacouture, en ambtenaren van de Colombiaanse exportsector. Ontwerper Pepa Pombo kreeg de eer om als eerste zijn werk op de catwalk te laten zien tijdens de vooravond van de modebeurs.