‘Mogelijke hervatting Colombiaans voetbal in augustus of september’

De Colombiaanse minister van Sport, heeft gezegd dat ze de maanden augustus/september in het oog houden om de voetbalcompetitie in het land te hervatten.

Colombia zou het professionele voetbal in augustus of september kunnen laten hervatten, maar zal wachten tot andere landen het voortouw nemen over hoe en wanneer ze hun COVID-19-lockdowns moeten beëindigen, zei een hoge functionaris.

“Ik wil niet onverantwoordelijk zijn door een specifieke datum te geven, maar ik denk dat we augustus of september van dit jaar kunnen overwegen”, zei sportminister Ernesto Lucena donderdag in een virtuele sessie van het Colombiaanse huis van afgevaardigden.

“Er is een heel duidelijke boodschap van de president Ivan Duque. Hij vertelde me dat hij niet de eerste competitie wil zijn die op dit continent begint. Hij wil graag zien wat er gebeurt in Europa en de belangrijke mondiale competities.”

Als de competities worden hervat, worden de wedstrijden voor onbepaalde tijd achter gesloten deuren gespeeld, volgens Lucena.

Hij voegde eraan toe dat het een maand zou duren om tests uit te voeren op spelers, coachingstaf, officials en stadionmedewerkers voordat wedstrijden weer gespeeld kunnen worden.

Bron :
Foto:elnuevosiglo.com.co