Motorbom heeft 1 dode en 13 gewonden veroorzaakt in El Bordo, Cauca

Zondagavond kwam een burger om het leven en raakten dertien mensen gewond na de ontploffing van een bom afkomstig van een motor in El Bordo, in het departement Cauca.

De regeringssecretaris van het departement Cauca, Luis Angulo, gaf aan dat de bom tot ontploffing was gebracht toen een patrouillewagen met zes politieagenten langs de motor reed. De gewonden worden behandeld in El Bordo en Popayan, de hoofdstad van Cauca.

“Er zijn geen aanwijzingen wie verantwoordelijk is voor deze aanslag”, zei Angulo, eraan herinnerend dat het gebied de plaats is van operaties voor het Nationale Bevrijdingsleger (ELN), het Volksbevrijdingsleger (EPL) en dissidenten van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC).

Burgemeester Orlando Muñoz deelde mee dat de gebeurtenissen plaatsvonden op de Panamerican Highway, in een gebied waar tientallen mensen in openbare gelegenheden bijeen waren.

Op maandagochtend is er een buitengewone veiligheidsraad gehouden om de gebeurtenissen te analyseren.

Tot dusver is de actie niet toegeschreven aan een illegale gewapende groepering, maar volgens de autoriteiten is er een hoge aanwezigheid van FARC-dissidenten in het gebied.

Bron :
Foto:caracol.com.co