Nairo Quintana aangereden door automobilist tijdens training

Wielrenner Nairo Quintana is vrijdag aangereden door een automobilist tijdens zijn training in Colombia. De oud-winnaar van de Ronde van Italië en de Vuelta lijkt geen ernstige blessure aan het ongeval te hebben overgehouden.

De kopman van Arkéa-Samsic werd tijdens een trainingstocht op de weg van Tunja naar Motavita van zijn fiets gereden door een automobilist.

Quintana, die samen met zijn broer Dayer trainde, was het slachtoffer van een “verkeerd manoeuvre” van een chauffeur, zo stelde Mery Mozo, de burgemeester van Motavita.

In het ziekenhuis werden röntgenfoto’s, een echografie en een MRI genomen. Hierbij zijn geen breuken geconstateerd. Wel is er sprake van letsel aan zijn rechterknie. De 30-jarige Colombiaan zal hierdoor twee weken rust moeten nemen.

In een videoverslag maakte hij de uitslag van het ziekenhuis bekend. “Het is dus niets ernstigs, logischerwijs zal het nodig zijn om twee weken rust te hebben en te wachten op de ontwikkeling van de knie.”

Quintana is zich aan het voorbereiden op de herstart van het wielrennen, dat net als bijna alle andere sporten lang stillag door de coronacrisis. Quintana is ervan overtuigd dat deze gedwongen rust geen invloed zal hebben op zijn voorbereiding op de Tour de France.

Op 19 juli vertrekt Quintana samen met een groot aantal wielrenners en andere topsporters met een chartervlucht vanuit Colombia naar Madrid.

Bron :
Foto:nairoquincoficial Instagram