Nairo Quintana nieuwe leider Ronde van Spanje

Nairo Quintana werd na de negende etappe van de Ronde van Spanje in het rood getrokken. De Colombiaan is de nieuwe leider van La Vuelta a España.

De negende etappe van de Vuelta bestond uit een ultrakorte bergrit van 96 kilometer met vijf beklimmingen. De pas 20-jarige Tadej Pogacar kwam als eerste over de streep gevolgd door Nairo Quintana.

Door als tweede over de streep te komen pakte Quintana tijd op zijn concurrenten voor de eindzege én greep de rode leiderstrui. “Het was een zeer zware dag, We hebben geprobeerd de aanval te zoeken om Roglic af te troeven,” aldus Quintana.

Met wereldkampioen Valverde staat Movistar nu met twee renners in de top-vier van het klassement. “We hebben altijd gezegd dat we wel zouden zien wat er gebeurd in de koers tussen Alejandro en mij”, aldus Quintana. “Maar nu heeft de ploeg ons allebei beschermd en we hebben samengewerkt om deze trui te krijgen.”

Quintana staat zes seconden voor op Primoz Roglic en hij weet dat de Ronde van Spanje nog niet voorbij is. Dinsdag staat er een tijdrit van 36 kilometer komt te staan, niet een favoriet onderdeel van de Colombiaan. “De Vuelta is nog lang niet klaar. Feit is dat we een spectaculaire tijdrit moeten rijden om de trui niet te verliezen, maar dat gaat zeker gebeuren. Daarna zullen we samen met de ploeg proberen de trui te heroveren en hopelijk kunnen we hem dan tot het einde vasthouden.”

Bron :
Foto:Nairo Quintana Instagram