Nairo Quintana verschijnt niet aan start Vuelta na sporen gebruik Tramadol

Nairo Quintana zal vandaag niet aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje. De Colombiaanse wielrenner wil zich richten op zijn verdediging nadat woensdag bekend werd gemaakt dat bij een bloedtest Tramadol werd gevonden.

Nairo Quintana heeft ontkend ooit Tramadol te hebben gebruikt. Dat liet de Colombiaanse kopman van Arkéa-Samsic weten op zijn sociale media. Quintana kreeg woensdag ook te horen dat zijn uitslagen van de Tour de France 2022 geschrapt zijn vanwege de gevonden sporen van de verboden pijnstiller.

Op zijn soicale media kanalen liet hij weten wel voor de Vuelta te gaan. “Ik ben verrast door de aankondiging van de UCI. Ik heb er geen weet van dat ik dit product gebruikt heb, ik ontken dat ik dat in mijn carrière heb gedaan. Met mijn advocaten bekijk ik nu hoe we ons kunnen verdedigen. En ik wil ook bevestigen dat ik de Vuelta rijd. Ik ga het beste van mezelf geven, voor mijn ploeg, mijn land en mijn fans.”

Echter donderdag berichtte de Colombiaan niet meer te zulleen deelnamen aan de Ronde van Spanje. Op social media zei hij: “Ik zal niet deelnemen aan de Ronde van Spanje, omdat ik me wil concentreren op mijn verdediging bij het Arbitragehof (CAS). Ik zal op het einde van het seizoen terug in competitie komen”.

Quintana was al in Utrecht voor de Gran Salida die vandaag in Utrecht zal plaats vinden. De Colombiaan heeft, zoals hij aangeeft, geen dopingovertreding begaan volgens de UCI. Daarom is hij ook enkel gediskwalificeerd in de uitslag van de Tour. Van een schorsing is geen sprake. Hij kan binnen tien dagen in beroep gaan bij sporttribunaal CAS.

Bron :
Foto:RCNradio.com