Nederlander opgepakt in Colombia met 342 kilo cocaïne

In het noorden van Colombia is een Nederlander opgepakt voor drugshandel. Hij vervoerde in een bestelwagen en lading van 342 kilo cocaïne.

De politie in het departement Magdalena heeft een man uit Gouda aangehouden op verdenking van het smokkelen van 342 kilo cocaïne. De 54 pakketten cocaïne zaten verstopt in dozen met bananen en heeft een straatwaarde van zo’n 5,3 miljoen euro.

De verdachte werd aangehouden in de gemeente Zona Bananera (Magdalena), in het noorden van het land. De politie vond het vreemd dat een West-Europeaan als bijrijder in een bestelbusje zat met een lading bananen. Tijdens de daaropvolgende controle vonden de agenten in de dozen 54 pakketten met cocaïne.

Volgens de politie waren de twee mannen onderweg naar de haven van Barranquilla waar de dozen in een container verscheept zouden worden naar het buitenland. Onderzoek wijst uit dat de 54 pakketten cocaïne eigendom was van de gewapende groepering ‘Clan del Golfo, die actief zijn in dat deel van het land.

De Nederlander bleek dit jaar al meerder malen in Colombia te zijn geweest. De politie is ervan overtuigd dat de Nederlander door een drugsbende als ‘bewaker’ in de bestelbus was gezet om te voorkomen dat er onderweg iets zou gebeuren met de drugs. Deze service zou de bende haar partners aanbieden.

De politie in het departement Magdalena heeft dit jaar al 2.265 kilo cocaïne in beslag.