‘Nederlanders aangehouden in Villa de Leyva en uitgezet voor schenden quarantaine’

Drie Nederlandse toeristen die in Colombia de opgelegde corona-quarantaine zouden hebben geschonden en toch de straat zijn opgegaan, zijn door de politie aangehouden in Villa de Leyva. Dat meldt de Colombiaanse radiostation Blu Radio.

Het radiostation meldt dat de drie Nederlanders op 15 maart via de hoofdstad Bogotá in Colombia zijn gearriveerd en op 17 maart Villa de Leyva hebben aangedaan, zonder de door de nationale regering opgelegde quarantaine van 14 dagen te hebben gerespecteerd.

Het drietal zou opgemerkt zijn door de lokale bevolking en aangehouden op straat in het toeristenstadje Villa de Leyva, ten noordoosten van Bogotá in het departement Boyaca toen ze naar het vliegveld wilden.

“Dankzij deze operaties hebben we enkele buitenlandse burgers gevonden die zich niet aan de wet hielden, die door de Colombiaanse immigratiedienst werden vereist en zullen worden uitgezet,” zei Javier Castellanos, burgemeester van Villa de Leyva.

Volgens de Nederlandse ambassade zit de zaak anders in elkaar: ,,Deze mensen zijn niet opgepakt, maar staande gehouden. Ze hielden zich alleen gewoon aan de wet’’, zegt een medewerker van de Nederlandse ambassade in Bogotá tegen deze site. Het drietal had zelf vliegtickets naar Nederland gekocht en was onderweg naar het vliegveld. ,,Toen ze staande werden gehouden, hebben ze meteen ons gebeld en wij hebben de autoriteiten uitgelegd dat de Nederlanders zich wel degelijk aan de voorschriften hadden gehouden. Vervolgens werden zij door de autoriteiten naar het vliegveld begeleid’’, aldus de ambassade. Het drietal is inmiddels op weg naar Nederland.

Bron :
Blu Radio/Telegraaf Foto:Blu Radio