Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslagruimte

Nicolás Escobar, een neef van drugsbaas Pablo Escobar, zegt een geheime opslagruimte te hebben ontdekt waar hij zo’n 18 miljoen dollar aantrof. Hij onthulde zijn vondst voor nieuwszender Red Más Noticias.

Nicolas Escobar zegt de opslagruimte te hebben gevonden in het huis in de wijk Las Palmas in de stad Medellín waar hij al jaren woont. Hij vond in de geheime ruimte ook een goudklompje, radio’s, bandopnemers, typemachines en een camera. Het fotorolletje uit de camera is opgestuurd om te ontwikkelen, “maar dat is helaas niet gelukt”, meldt Nicolás exclusief aan Red Más Noticias. De biljetten waren omwikkeld in plastic, maar een fors deel van het geld zou met de jaren vergaan zijn.

In de uitzending vertelde Nicolas dat hij door een spirituele ingeving de opslagruimte heeft gevonden. “Ik keek uit het raam naar buiten en zag in de reflectie van de ruiten de verschijning van een man in mijn huis. Die verdween op de plek waar de buit verstopt bleek te zitten.”

De broer van Pablo Escobar, Roberto, zegt dat het onjuist is dat zijn neef de geheime ruimte heeft gevonden. De broer stond erop dat het huis waarin Escobars neef beweert de geheime opslagplaats te hebben gevonden, gelegen in Las Palmas, is waar hij woont en dat de vermeende buit niet is gevonden.

“Nicolás liegt de wereld voor door te zeggen dat hij de opslagplaats heeft gevonden op een landgoed in Las Palmas, dit is mijn eigendom, waar ik momenteel woon en waar ik al vele jaren woon. Wat hij zegt is volkomen onjuist”, aldus Roberto Escobar, die 73 jaar oud is.

Op de geloofwaardigheid van Nicolás is wel wat aan te merken. Bij de politie staat hij bekend als fraudeur en oplichter. Enkele jaren geleden werd hij veroordeeld voor het klonen van creditcards. Behalve de journalisten van Red Más Noticias en Nicolás Escobar zelf, zijn er tot nu toe geen andere bronnen die het verhaal van de neef kunnen bevestigen.

Pablo Escobar was een van de rijkste misdadigers ooit. Daarnaast zou hij ook de hand gehad hebben in zowat 6.000 moorden, op onder meer politici, journalisten en rechters. Op 44-jarige leeftijd werd hij doodgeschoten in Medellín.

Bron :
Foto:Caracol/museum Pablo Escobar