Negen nieuwe internationale luchtvaartmaatschappijen gaan vliegen in Colombia

In 2019 hebben negen internationale luchtvaartmaatschappijen bij Aerocivil een aanvraag ingediend voor toestemming om in het land te opereren. Het agentschap, dat belast is met de regulering van de luchtvaart in Colombia, verwacht dat de meeste van deze luchtvaartmaatschappijen dit jaar met hun activiteiten zullen beginnen.

Onder de nieuwe internationale luchtvaartmaatschappijen die zullen opereren zijn Ethiopian Airlines, Aerolitoral (Mexico), Ez Air (Bonaire-Nederland), Plus Ultra Líneas Aéreas, Volaris Costa Rica, JetSmart Airlines, Sky Airlines, United Caribbean Airlines (uit Curaçao-Nederland) en Mas Air, een vrachtmaatschappij.

Volgens Juan Carlos Salazar, de directeur van de burgerluchtvaart, worden tegen 2020 de volgende internationale routes verwacht: Bogotá-Asunción; Barranquilla-Aruba; Medellín-Aruba; Cartagena-Mexico; Panama-Armenië-Panama; Bogotá-Porto Alegre-Bogotá en Valencia-Bogotá-Valencia.

Aerocivil heeft tijdens de 12e Onderhandelingsconferentie van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie over luchtvervoersdiensten (ICAN/2019) nieuwe bilaterale overeenkomsten ondertekend om de luchtverbindingen van Colombia te verbeteren

Colombia heeft met zestien landen vergaderd en is het eens geworden over zeven nieuwe luchtvaartovereenkomsten die de connectiviteit van het land zullen vergroten en de luchtvaartmaatschappijen van de ondertekenende landen in staat zullen stellen om onmiddellijk luchtdiensten tussen hun grondgebieden uit te voeren, alsook om te opereren in het kader van codesharing, samenwerkingsovereenkomsten en chartervluchten. Ook werden vijf overeenkomsten herzien en gemoderniseerd. De luchtvervoersmogelijkheden werden uitgebreid en er werden onderhandelingsrondes gehouden met vier andere staten.

Vice-minister van Toerisme Julián Guerrero vertelde dat 2019 een zeer positief jaar was voor de luchtvaartsector, omdat het record van het aantal buitenlandse toeristen in Colombia is verbroken met 4,5 miljoen. Volgens de prognose zullen er in het jaar 2020 meer dan 4,6 miljoen bezoekers Colombia aandoen. De hotelsector van zijn kant heeft met 56,7% de beste bezettingsgraad van de afgelopen 14 jaar.

Bovendien hebben de investeringen in hotels door middel van fiscale stimuleringsmaatregelen een aanzienlijk resultaat opgeleverd, aangezien de hotelcapaciteit is toegenomen. Ook de inkomsten van de hoteliers zijn in de loop van het jaar met 5,4% gestegen. Wat de reisbureaus betreft, zei de onderminister dat ze hun inkomsten hebben verhoogd, in de laatste steekproef 3,8%, en op de luchtverbindingen zijn 17 nieuwe internationale luchtroutes geopend, en het binnenlandse passagiersverkeer in het land is toegenomen.

Bron :
Foto:Pixabay