Nestlé wil naam van Colombiaanse lekkernij veranderen

Voedselgigant Nestlé wil de naam van de Colombiaanse lekkernij Beso de Negra veranderen vanwege het raciale stereotype beeld dat het schetst.

Nestlé zal stoppen met de verkoop van producten onder het merk Beso de Negra, aangezien het grootste levensmiddelenbedrijf ter wereld zijn 25.000 producten doorloopt om een einde te maken aan de marketing die raciale stereotypen bevat. Meer voedingsbedrijven doen dit in reactie op de demonstraties tegen racisme de afgelopen weken.

Om die redenen krijgt het Colombiaanse merk Beso de Negra, wat uit het Spaans kan worden vertaald als ‘kus van een zwarte vrouw’, een nieuwe naam van Nestlé en zal het logo opnieuw worden ontworpen.

Het Colombiaanse chocoladeschuimpje is te vergelijken met de Nederlandse lekkernij ‘Buys Zoenen’. In 2006 onderging die chocoladezoen een naamsverandering, toen fabrikant Van der Breggen het racistische ‘negerzoenen’ veranderde naar ‘Buys Zoenen’.

Zo zal ook het Amerikaanse bedrijf Clorox in Colombia stoppen met het gebruik van “Blanquita”, een Afro-Colombiaanse vrouw en huishoudelijke hulp, als beeld voor het schoonmaakmiddel Límpido.

Bron :
Foto:mercappdos.com,mercalo.co