Netflix gaat een kantoor openen in Colombia

“Tien jaar geleden opende Colombia haar deuren voor Netflix, een nieuwe manier om direct thuis te genieten van de beste series en films”, zo was te lezen in een aankondiging van Netflix. “Een paar jaar later begonnen we aan onze eerste lokale productie en al snel waren we getuige van het ongelooflijke talent van het land en de mogelijkheid om Colombiaanse verhalen te maken, door Colombianen. Dit leidde tot series als ‘Siempre Bruja,’ ‘Distrito Salvaje,’ ‘Chichipatos,’ ‘Frontera Verde’ en ‘El Robo del Siglo’; comedyspecials als die van Liss Pereira, Ricardo Quevedo, Antonio Sanint, Julian Arango en Alejandro Riaño; en films als Lavaperros, maar ons verhaal in Colombia is nog maar net begonnen.”

Het nieuwe kantoor in Bogotá “zal ons in staat stellen om nog dichter bij de creatieve gemeenschap en onze leden te zijn, Colombiaanse verhalen naar miljoenen huishoudens over de hele wereld te brengen, zodat ze het ongelooflijke potentieel, talent, landschappen en cultuur van dit land kunnen ontdekken,” aldus de aankondiging van Netflix.

Bovendien zal Netflix tot en met 2022 meer dan 30 nieuwe projecten uitbrengen, waaronder de reeds aangekondigde “Ritmo Salvaje,” “Locombianos,” “Juanpis,” “Nada Es Igual,” een komedieshow met Alejandra Azcárate in de hoofdrol, “Goles en Contra,” “Pálpito,” “Perfil Falso,” “Diomedes” en “Chichipatos” seizoen twee.

De titels maken deel uit van Netflix’ investering in lokale content van meer dan 175 miljoen dollar sinds 2014, aldus de aankondiging van de streamingdienst.