Netflix presenteert de officiële trailer van ‘Narcos’ – VIDEO

‘Good and bad are relative concepts…’. ‘Narcos’ is het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse en Colombiaanse ordediensten in de jaren ’80 die strijden tegen de beruchte Pablo Escobar en het Medellin-drugskartel.

Dit kartel is één van de rijkste en meest meedogenloze criminele organisaties in de geschiedenis van de moderne misdaad. Het eerste 10-delige seizoen gaat op 28 augustus exclusief op Netflix in première.

Deze rauwe serie brengt de aangrijpende, waargebeurde verhalen in beeld van de drugs kingpins en de verwoede pogingen van de politie om deze handel met alle mogelijke middelen te bestrijden. ‘Narcos’ brengt de strijd die eind jaren ’80 hoog oplaaide voor het eerst naar het scherm en belicht de verschillende kanten van politiek, politie, leger en burgers, die continu met elkaar overhoop lagen om de exploitatie van cocaïne tegen te gaan.

De internationale cast van ‘Narcos’ bestaat uit de Braziliaanse acteur Wagner Moura (‘Elite Squad’) in de rol van de fascinerende Pablo Escobar. Zijn tegenspelers zijn Boyd Holbrook (‘Gone Girl’) en Pedro Pascal (‘Game of Thrones’) als de real-life DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña.

Andere steracteurs van de cast van Narcos zijn de Colombiaanse acteur Juan Pablo Raba (‘El corazón del océano’), de Britse theateractrice Joanna Christie (Once), de Mexicaanse Stephanie Sigman (‘Spectre’), de Colombiaanse acteur Manolo Cardona (‘Covert Affairs’), de Braziliaanse André Mattos (‘Elite Squad’), de geliefde Puerto Ricaanse acteur Luis Guzman (‘Boogie Nights’) en de prachtige actrice Ana de la Reguera (‘Eastbound & Down’) uit Mexico.

José Padilha (‘Elite Squad’) is het creatieve brein achter de serie en werkte als uitvoerend producent samen met Eric Newman (‘Children of Men’), het team van Doug Miro en Carlos Bernard (‘Sorcerer’s Apprentice’) en Chris Brancato (‘Hannibal’). ‘Narcos’ is voor Netflix geproduceerd door Gaumont Television.

Het eerste 10-delige seizoen gaat op 28 augustus om 9.01 uur exclusief op Netflix in première.