Nieuw voetbalshirt onthult door nationale voetbalploeg vrouwen

Het is de eerste keer dat het nieuwe shirt van Colombia wordt onthuld bij een wedstrijd van de nationale ploeg. De lancering was bij het debuut van de nationale ploeg in de Copa America voor vrouwen, die van 8 tot 30 juli in Colombia plaatsvindt.

Adidas maakte voor de allereerste keer bekend dat het nieuwe voetbalshirt van Colombia op het veld zal worden gedragen door de nationale ploeg van de vrouwen tijdens de Copa America voor vrouwen.

Het nieuwe uniform heeft een minimalistisch ontwerp en bevat de zin “UNIDOS POR UN PAÍS” (verenigd voor één land) op de achterkant van het shirt, geschreven in de driekleurige vlag. De rode strepen op de flanken zijn geïnspireerd op de vijfhoeken van het wapen van de Colombiaanse Voetbalbond (FCF), terwijl het materiaal bestaat uit een technische jacquardstof.

“Het nieuwe tricot is geïnspireerd op de kleuren van de Colombiaanse vlag: geel voor rechtvaardigheid en harmonie; blauw voor eenheid en onmetelijkheid; en rood voor de waarden van liefde, kracht en vasthoudendheid die onze spelers elke keer dat zij het veld betreden vertegenwoordigen. Het tricot vertegenwoordigt de collectieve ziel van een natie die opnieuw aansluiting zoekt bij de menselijke behoeften, waarbij belangrijke elementen van vertrouwen, authenticiteit, gelijkheid, duurzaamheid, identiteit en creativiteit worden vastgelegd”, aldus Adidas.

De officiële versie van het nieuwe Colombia nationale teamshirt, ontwikkeld door adidas in samenwerking met de Colombiaanse voetbalbond (FCF), bevat HEAT.RDY technologie die de luchtstroom maximaliseren zodat spelers zich altijd koel en droog voelen.

Het Colombiaanse nationale teamshirt, dat op Colombiaanse bodem wordt vervaardigd, zal $ 249.990 COL kosten voor zowel de mannen en vrouwen fanversie. De kinderversie zal $199.990 COL kosten.

Zowel de pro- als de fanversie zijn vanaf 9 juli exclusief verkrijgbaar voor leden op adidas.co en in alle adidas-winkels in heel Colombia. En vanaf 11 juli zijn ze voor het grote publiek verkrijgbaar via alle verkooppunten, op de e-commercesite van FCF www.tiendafcf.com en bij adidas-partnerwinkels zoals Falabella en Sportline.

Bron :
foto: Adidas