Nieuwe nationale staking aangekondigd op 25 maart

Het Nationaal Stakingscomité heeft een aangekondigd dat er op 25 maart een “grote nationale staking” zou plaatsvinden in heel Colombia om onder andere te protesteren tegen de hervormingen van de regering van Duque.Het Nationaal Stakingscomité maakte ook bekend dat de komende maanden een nieuwe reeks protesten zal worden gehouden. De eerste demonstratie zal gehouden worden op 21 februari, in maart wordt er op de achtste dag gedemonstreerd die samenvalt met de viering van de Internationale Vrouwendag. In dezelfde maand zal er op 16 maart nog een protest worden gehouden ter bescherming van het Páramo Santurbán. Op 25 maart leggen de grootste vakbonden van het land hun werk neer om te staken.

Andere geplande data voor demonstraties zijn: 9 april de dag van de student, 1 mei voor de Internationale Dag van de Arbeid en 8 en 9 juni voor de andere demonstraties.

De voorzitter van de Algemene Confederatie van de Arbeid (CGT), Julio Roberto Gómez, benadrukte dat het actieplan is goedgekeurd door meer dan duizend leden van de nationale vergadering, waaronder verschillende vakbonden, gemeenschapsleiders en studentenorganisaties.

“Dit actieplan omvat de oproep tot een nationale staking op 25 maart, evenals andere demonstraties zoals de Internationale Dag van de Arbeid, Internationale Vrouwendag en andere data voor een onderhandelingscommissie die we eisen voor de 104 punten die zijn gepresenteerd,” zei hij.

De vakbondsleider zei dat de nationale regering er goed op moet letten dat de problemen worden opgelost.

Diogenes Orjuela, voorzitter van de vakbond Central Unitaria de Trabajadores (CUT), zei dat de verklaring een herinnering is aan de belangrijkste problemen van het land.

“Dit toont aan dat de regering zich blijft inzetten voor de ontwikkeling van een reeks beleidsmaatregelen die schadelijk zijn voor de werknemers, en daarom is er tot juni een actieplan opgesteld”, zei hij.

Bron :
Foto:RCNRadio